Ruben BachBewustzijnstrainer

Ruben Bach. Een vreemde eend in de bijt? In bepaald opzicht wel want hij is in enkel één ding werkelijk geïnteresseerd. Maar een ding? Inderdaad. Namelijk; Wat is de essentie van ons bestaan? En niet… hoe word ik als persoon beter, of hoe presteer ik optimaal of hoe word ik een succesvolle medewerker of ondernemer. Maar… wat ben ik in essentie, wat is de bron vanwaaruit dit leven zich lijkt te ontvouwen en hoe leer ‘ik’ (voorbij het ego) helder te ervaren en leven vanuit dát wat ‘ik’ werkelijk ben. Met name in het bedrijfsleven waar hij trainingen en bijeenkomsten geeft komt deze boodschap nog wel eens als grote verrassing binnen. Even wennen dus voor hen die gewend zijn te leven vanuit opgedane concepten en overtuigingen. Toch blijkt telkens weer dat er nieuwe inzichten ontstaan wanneer we gezamenlijk onze overtuigingen onder loep nemen vanuit een nieuwe heldere openheid.

In geen enkel opzicht is Ruben geïnteresseerd in de rol die we ons toebedelen. Totaal niet. Voorbij die ‘rol’ kijkt en maakt hij vanuit groot enthousiasme contact met anderen die op zijn pad komen.

Kom je naar een van zijn bijeenkomsten weet dan dat de rol die je lijkt te spelen in dit leven geen aandacht krijgt. Voor degene die zich sterk identificeert met zijn rol in dit leven kan dit confronterend zijn en weerstand oproepen. Soms dus confronterend, maar vooral ook aanleiding tot nieuwe positieve ontdekkingen.

De volgende vragen komen aan bod: Wat blijft er over wanneer we alle opgedane concepten totaal achterwegen laten? Wat ontstaat er als we niet meer afhankelijk zijn van gedachten, emoties en gevoelens? Hoe beweeg je wanneer je absoluut meningsloos observeert?

Voorbij alle opgedane ideeën in dit leven… wat daar IS is voor Ruben interessant. Verder niets. Niets? Nee, alleen dat.

Waarom? Omdat daar de sleutel tot de natuurlijke stroom van het leven ervaarbaar is en duidelijk zal worden dat alle perfectie die we als ‘menselijke vorm’ zoeken al aanwezig is. Voordat de volgende gedachte in ons opkomt is alle perfectie al aanwezig. Iets is onveranderlijk en stabiel. De stabiliteit waar we naar opzoek zijn in dit leven is dus al aanwezig. Ook als het leven ingewikkeld en onmogelijk lijkt. En natuurlijk is er niets mis met gedachten, maar oh wat lossen veel vastzittende patronen en stagnerende levenssituaties als sneeuw voor de zon op wanneer de ‘menselijke vorm’ ontdekt wat de essentie van dit bestaan is.

Als duidelijk wordt dat gedachten, meningen en concepten absoluut geen inherente betekenis hebben ontstaat er ruimte voor ontspanning en helderheid. Deze ontspanning en helderheid zorgt ervoor dat het wonder van het leven weer gezien kan worden. De ‘bubbel’ van vaagheid en verwarring waarin we vaak verkeren wordt doorgeprikt. Keer op keer tijdens een ‘Kort Moment van Verstilling’.

Herhaling van ‘Korte Momenten van Verstilling’ is een van de methoden die behoren tot de trainingen en bijeenkomsten. Ze zorgen ervoor dat er te midden van alle levenssituaties ontspanning en helderheid ontstaat.

De trainingen en bijeenkomsten worden ondersteund door audio opnames, video’s en het boek ‘De Oerkracht van Korte Momenten van Verstilling’. Hiermee kan de herhaling van de beoefening na afloop van de bijeenkomsten moeiteloos worden voorgezet.

De programma’s worden door Ruben zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.
www.innercreations.one

Start typing and press Enter to search