SUBSIDIES

SUBSIDIES VOOR LEREN & ONTWIKKELEN
Duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit kan niet los worden gezien van opleiding en ontwikkeling van medewerkers. Als werkgever kun je regelmatig beroep doen op interessante subsidiemogelijkheden.
 Op dit moment:

  • Ontwikkeladviestraject (NL leert door): periode 01-08-2020 tot 01-01-2021
  • SLIM subsidie: aanvraagperiode september 2020 en maart 2021
  • Online trainingen (NL leert door): periode vanaf 4e kwartaal 2020 

ONTWIKKELADVIESTRAJECT
De Coronacrisis heeft een grote impact op de arbeidsmarkt. Banen die tot voor kort vanzelfsprekend waren, zijn dat nu misschien niet meer. Iedere loopbaan kent momenten dat je je afvraagt ‘Hoeveel plezier haal ik nog uit mijn werk?’, ‘Hoe wil ik verder?’, Hoe blijf ik duurzaam inzetbaar?’ Soms vanuit eigen initiatief, soms noodgedwongen. Dan is het zinvol om een ontwikkeladviestraject te volgen.
De overheid stimuleert het nemen van de eigen regie op jouw loopbaan en het blijven ontwikkelen. Vanuit het programma NL leert door kun je een kosteloos ontwikkeladviestraject volgen.

 Wat is een ontwikkeladviestraject?
Dit is een traject waarbij je samen met een gekwalificeerde loopbaanadviseur werkt aan jouw duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Met een ontwikkeladviestraject kun je je beter aanpassen aan de veranderende arbeidsmarkt. Een loopbaanscan is onderdeel van het ontwikkeladviestraject.

  • Individueel traject 
  • Eendaagse Loopbaan Boost 

 Voor wie is het ontwikkeladvies bedoeld?
Een ontwikkeladviestraject is bedoeld voor werkzoekenden en werkenden waaronder flexwerkers, zzp-ers en mensen in loondienst.

Wanneer en hoe kun je het ontwikkeladviestraject aanvragen?
Meldt je nu alvast aan zodat je van start kunt gaan zodra de regeling per 1 augustus 2020 start. De regeling loopt tot einde van het jaar maar op = op (er zijn 20.000 trajecten beschikbaar).
Neem contact op om je aan te melden of voor meer informatie over de kosteloze mogelijkheden. Wij werken met plezier samen zodat je een praktisch en concreet ontwikkelplan hebt om mee aan de slag te gaan.

SLIM GEREGELD VOOR MKB
Nu de kans om “leren en ontwikkelen” structureel aan te pakken voor jouw organisatie.
Er zijn legio mogelijkheden binnen de subsidieregeling. Maak SLIM gebruik om duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers te verhogen!
De Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen, oftewel de SLIM-regeling, is een subsidie voor duurzame ontwikkeling in het MKB en wordt uitgegeven door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In de factsheet wordt de regeling op hoofdlijnen toegelicht.
Wij weten dat je het druk hebt en we willen je graag ontzorgen. We helpen je graag bij de formulering en samenstelling van jouw project, de aanvraag, de implementatie en de verslaglegging. De eerste ronde is in maart 2020, de tweede ronde in september 2020.
60 tot 80% financiering vanuit de SLIM-regeling voor jouw complete ontwikkel aanpak; pak je kans!
Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken. We denken graag met je mee!

ONLINE SCHOLING
Later dit jaar volgt de tijdelijke subsidieregeling NL leert door met inzet van online scholing, waarmee mensen kosteloos online scholingsactiviteiten kunnen krijgen bij een aantal publieke en private opleiders. Gezien de tijd die nodig is voor de overheid om deze regeling te ontwikkelen, kunnen deelnemers uiterlijk in het vierde kwartaal gebruik maken van het online scholingsaanbod.

Houd onze website in de gaten!

Start typing and press Enter to search