Met onze evidence based Triple-Z Transitiemethode hebben zowel de organisatie als de medewerkers tools in handen om zichzelf duurzaam te blijven ontwikkelen en zich wendbaar aan te passen aan de veranderende arbeidsmarktomstandigheden.

De Triple-Z Transitiemethode bestaat uit:

 

Bewustzijn door het creëren van zelfinzicht leidt tot het actief bezig zijn met je loopbaan in elke levensfase (alertheid en beweging). Dat begint bij inzicht in persoonlijke kwaliteiten, talenten en waarden en de passendheid daarvan bij een duurzaam loopbaanpad.

Wij onderscheiden ons door mensen regie te geven over hun eigen ontwikkeling. Onze rol is faciliterend en stimulerend. Zo schrijven mensen bij ons hun eigen actieplan naar aanleiding het DLP-rapport. Wij zijn experts op het gebied van observeren, feedback geven, stimuleren en gebruiken dit om mensen met respect en soms confronterend zelf aan het stuur te zetten van hun ontwikkeling. Ja, wij tillen mensen uit hun comfortzone in een leerervaring, zodat zij boven zichzelf uitstijgen en ontdekken dat zij meer in hun mars hebben dan zij dachten. Dat is pas inspirerend. Dat geeft vertrouwen. En dat geeft zin, plezier.

Door coaching, samen te DOEN, door feedback, bemoediging en aanwijzingen te krijgen, door verbinding te voelen in het samen vooruitgang boeken.

Start typing and press Enter to search