DIENSTVERLENING

Wendbaarheid is werken aan toekomstbestendigheid

Manovra zet zich door coaching, workshops, adviseringen interim (project)management in om organisatie en medewerkers blijvend te laten investeren in talent, werkplezier, vitaliteit en arbeidsmarktwaarde.
Om maximaal rendement te behalen is het essentieel dat duurzame inzetbaarheid onderdeel wordt van het strategisch ondernemings- en HR-beleid.
Door onze landelijke dekking zijn we in staat om organisaties met meerdere vestigingen met dezelfde kwalitatieve aanpak te begeleiden en projecten landelijk te coördineren.
Onze professionals hebben jarenlange ervaring in allerlei sectoren van het bedrijfsleven, gezondheidszorg, onderwijs en overheid. Daardoor kennen wij de branche specifieke kenmerken en passen wij de ‘best practices’ toe uit alle sectoren.

Meting, advies en coaching Duurzame Inzetbaarheid

De coaching richt zich op het vergroten van duurzame inzetbaarheid zodat medewerkers aan de slag gaan én blijven met hun loopbaan in elke levensfase. Met behulp van de Triple Z-transitiemethode worden inzichten uit individuele of team-metingen omgezet in een actieplan. De metingen zijn gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst die inzicht geeft welke factoren van invloed zijn op o.a. de persoonlijke employability, werkvermogen, vitaliteit en werkenergie. Tijdens het proces werken we met opdrachten en de inzichten worden omgezet in concrete acties. Daarna wordt gewerkt aan het integreren van de acties in het dagelijks werk. Zodoende wordt al tijdens het coachtraject de eerste stappen gezet in het vergroten van de duurzame inzetbaarheid.

De methode leert mensen blijvend eigenaarschap te nemen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Het resultaat is dat medewerkers en teams blijvend investeren in hun talenten, werkplezier, vitaliteit en arbeidsmarktwaarde. Zowel de medewerkers als de organisatie worden daardoor wendbaarder en meer toekomstbestendig.

Coaching Corona Crisis (Stressradar)

Corona Crisis Coaching maakt gebruik van de Tripl3C gespreksmethode waardoor u als werkgever inzicht kunt krijgen in actuele vitaliteit van uw “thuiswerkers”. Corona Crisis Coaching is een nieuwe praktische dienst van Manovra om bij te dragen aan betrokken werkgeverschap in deze uitdagende Corona periode.

De methode signaleert mogelijke stress signalen die kunnen wijzen op verminderde vitaliteit.

Het resultaat is dat er handvatten worden aangereikt voor een interventie om mogelijke uitval door ziekte te voorkomen.

Workshops

De workshops zijn gericht op het activeren en integreren van duurzame inzetbaarheid in de gehele organisatie. De workshops zijn inspirerend, spiegelend en interactief. Men krijgt inzichten en vergroot vaardigheden die u als medewerker, team of leidinggevende praktisch kunt toepassen in het dagelijks werk.

Veel factoren zijn van invloed op duurzame inzetbaarheid. Maatwerk workshops zijn mogelijk op de kernthema’s leren & ontwikkelen, loopbaan & mobiliteit, vitaliteit & gezondheid en organisatie-ontwerp.

Top 3 workshops:

  1. Bewustwordingsworkshop: creëert zelfinzicht en daagt iedereen uit na te denken over de eigen persoonlijke duurzame inzetbaarheid
  2. Vitaliteitsworkshops: energie, motivatie en veerkracht: hoe kunt u uw persoonlijke vitaliteit verbeteren? Ook als teamworkshop: vitale teams!
  3. Ontwikkelgerichte gespreksvoering: coachen via de Triple Z- transitiemethode.

Advisering  & (project) management

Wij adviseren en begeleiden u bij het optimaliseren en verankeren van duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie in lijn met uw missie, visie en kernwaarden.

Duurzame inzetbaarheid is geen thema op zich maar een integraal geheel van leren & ontwikkelen, loopbaan & mobiliteit, vitaliteit & gezondheid en organisatie-ontwerp.

Na een DI-scan is inzichtelijk welke elementen bijdragen aan duurzame inzetbaarheid en waar de organisatie meer wendbaarheid kan creëren. In onze werkwijze behouden we wat werkt en gaan we samen aan de slag om continuïteit, vooruitgang en groei van medewerker, team en organisatie te optimaliseren.

Met de DI-scan heeft u een gap-analyses waarmee u kunt werken aan de toekomstbestendigheid van uw organisatie.

Start typing and press Enter to search